2013-06-23 | 21:08:25

Update

Skrev ju ett inlägg förra veckan om Ediths vikt och tänkte att jag måste ju informera er om hur det gått... Förra fredagen började ju jag äta mjölkfri kost eftersom BVC misstänkte mjölkallergi hos Edith. Redan på söndagen tyckte vi oss märka att Edith verkade mer till freds på något sätt och lite "lättare" att ha å göra med eller vad man ska säga.. På onsdagen var det dags att väga igen och jajamen! 130 gram upp på bara knappt fem dagar! Puh! För att va Edith är det bra, så mkt har hon nog inte gått upp någon gång innan på så kort tid..

Vi ska dit nu i veckan igen och hoppas att det håller i sig nu! Visst är det lite tråkigt att inte kunna äta glass och jordgubbar med grädde etc nu på sommaren men vad gör man inte för sin skatt! Hoppas att vi knäckt nöten så att vi vet vad som gjort att hon inte verkat helt nöjd, torr i huden och som sagt inte gått upp så bra. Mjölkallergi är förresten ganska vanligt hos spädbarn och växer i de flesta fall bort när de blir lite äldre :)2013-06-23 | 20:59:06

Vår midsommar

I torsdags åkte vi ner till sommarstugan för att tillbringa Ediths första midsommar där. Morfar och Birgit, mina kusiner på mammas sida och mina två morbröder med fruar var också där. Blev såklart väldigt lugnt och "städat" för oss men väldigt mysigt var det! Man känner sånt lugn när man kommer ner dit så det är inte sant. En riktig "fri-stad" helt enkelt!

2013-06-15 | 19:37:50

En mammas verklighet

Att oroa sig för sitt barn är nog varenda mammas verklighet kan jag tro. Eller rättare sagt varje förälders... Edith går inte riktigt upp i vikt som hon "ska" enligt Bvcs kurvor.. Nu får jag köra helt mjölkfri kost ett tag så får vi se om det kan va att hon inte tål komjölk och därför inte kan ta åt sig näringen riktigt som hon borde.

Äsch, egentligen är vi kanske inte såå oroliga. Hon är en go unge och hon går ju upp.. Bara kanske inte i den takt som är önskvärt som vår BVC tant sa. Men som sagt det är vårt jobb som föräldrar att oroa oss.
Helgen har annars varit väldigt bra hittills, igår firade vi Thomas kusin Christopher som tagit studenten och idag har vi varit på kalas i Skövde hos Roger och Linda. Mycket trevligt!

Nu sitter vi i bilen påväg hem och kvällen blir bara lugn. Ska väl sitta i soffan mestadels. Och amma. 😉

2013-06-13 | 12:43:10

En regnig dag

Ibland är det faktiskt skönt att det regnar! Idag ligger vi bara inne och myser jag och Lill-tjejen. I natt sov hon bra, från 22.30-01.30 sen från 01.45-04.30 sen 05.00-7.30 sen 8-9.30 och ja sen har hon sovit från och till sen dess och sover än!! Undantag för en halvtimma i babygymmet när jag käka frukost då.. Duktig tjej tycker den här mamman idag ;)
Igår var vi ute större delen av dagen och gick en lååång promenad på över två timmar så därför tycker jag allt vi båda är värda att slappa rejält idag. Tänker faktiskt gå upp någon gång, och baka lite är tanken...

Just nu:

2013-06-09 | 21:41:16

Premiär för liten tjej

I fredags hade vi bestämt oss för att åka ner till stugan. Det skulle ju bli första gången för Edith. Sagt och gjort! Vi kom iväg i bra tid på förmiddagen och fick med oss allt vi kunde tänkas behöva också :) Stannade till en väldig snabbis på nya IKEAt på Torp och köpte madrass och lakan till Ediths resesäng hon får sova i på stugan. Gött förresten med ett IKEA som ligger på vägen ner till kusten, känner på mig att det blir några stopp där fram över...

Väl nere grejade vi med lite av varje, Thomas städade och åkte och handlade lite medan jag ammade och såg till att Edith trivdes. Å som hon trivdes! Ja jag måste faktiskt säga att hon verkade gilla det lika bra som oss där nere :) Sov bra gjorde hon (3+3+3h) och verkade allmänt nöjd liksom! Skönt! På kvällen myste vi med grillat såklart och sen på lördagen bara njöt vi av solen å så. Åkte hem igår eftermiddag för idag vankades det 85-års kalas för Thomas farmor Rigmor. En mycket trevlig helg!

2013-06-04 | 21:13:35

Såhär ser jag ut...

Innan jag blev gravid var jag inte i mitt livs form direkt men det var inte heller riktigt illa. Jag vägde 58 kg och mådde ju ändå väldigt bra :)
När jag för två år sen tränade som mest och åt lite halvt enligt lchf var jag däremot i bra form! Vägde 53-54 kg och hade lite muskler. Under graviditeten gick jag upp 16-17 kg och kan inte påstå att jag höll igång direkt.. Tyvärr! Visst det blev endel promenader men jag åt vad jag ville och rörde på mig när jag kände för det helt enkelt.

Nu har jag en skön "mamma-kropp" :) 61 kg står vågen på och kilona verkar sitta där dom sitter just nu.
När jag var i vecka 37/38 någonstans dök första bristningen upp och jag grät floder! Tänkte att nu får jag ju aldrig tillbaka min kropp igen... Idag såhär snart 9 veckor efter förlossningen är det verkligen ingenting jag gråter över! På mina höfter, mage och bröst finns streck som alltid kommer påminna mig om min underbara graviditet. Jag ser ut som jag gör nu och självklart kommer kroppen att återhämta sig mer å mer med tiden. Att föda barn är det häftigaste jag gjort och att kroppen klarar det tycker jag är fantastiskt! Så småningom kommer jag att börja träna och sätta mål för att komma i form igen, nu har jag andra mål; att vara den bästa mamman som bara går åt min älskade lilla Edith!

En äkta "mamma-mage" ;)