2010-10-31 | 21:29:15

Stugan och Ikea idag

Vi behövde åka ner till stugan för att tömma kylskåp och ta in utemöbler och då passade vi på att ta svängen om Ikea oxå. En riktigt lyckad tripp som slutade med att vi var hemma nästan 3000 kr fattigare :)
Efter storstán blev det hockey i lilla Skara. Var såå roligt att träffa bästa Elin, för det var faktiskt för många dagar sen sist!


Snygging!


Vi handlade massa ljus å lite annat bra...


En fin lampa...


...två stora paket, håller er på halster lite tror jag och visar när den är på plats!
2010-10-30 | 08:29:15

Fest hos fröken Johansson

Hade en mycket trevlig kväll hos Jessica igår. Var ett himla tag sen jag träffade dessa tjejer så det var mer än välkommet! Johanna följde med oxå :)







Nu ska jag jobba! Aaaall day loooong, All day! ;)
2010-10-29 | 18:46:37

Härliga helg!

Avnjuter just nu en iskall Cube och ska precis fixa håret. Ska strax iväg till Jessica på lite fest, blir lugnt för mig dock för i morgon kallar plikten...
En stor sten har släppt från mina axlar idag, vi har reviderat klart vårt arbete och det blev riktigt bra!
Det kräver ju att man firar lite :)

Ha en sköön fredagkväll allesammans!

KRAM

2010-10-28 | 20:55:38

Torsdag idag, jaha..

Här sitter jag nu i söffa, nyduschad och gó, lagom rödmosig i ansiktet och TRÖTT! Denna veckan har jag varit som en vandrande sengångare hela tiden i princip.. Känns som att jag inte kan slappna av, har haft så mycket i skolan och eftersom jag inte sover så bra för att jag är stressad i kroppen är jag som sagt konstant trött. Men det kommer en tid då jag kan vila ut, är bara att hålla ut (inte i helgen dock..)! Detta är kanske bra träning inför (förhoppningsvis!) kommande barn :)

Svärmor och Sebbe har varit här nu ikväll på lite gott fika som jag ordnade till i all hast, det blev äpplepaj med hemmagjord vaniljsås och sockerkaka från frysen. Inte dumt alls! Tyvärr hade jag inte en tanke på att föreviga tillställningen med en bild... Kommer lite bilder på några fynd jag gjort när jag unnade mig en sväng på stan istället:

 
 

Har letat efter något småprickit, sött i typ flera år, ja ända sen jag växte ur en prickig klänning som jag hade för flera år sen och ääälskade. Nu hittade jag denna fina blus på H&M och den är perfekt! Blev även en användbar svart polotröja med fin stickning. Jag laddar upp med varma plagg nu innan vargavintern kommer...
2010-10-27 | 20:04:45

Vilken soppa!

Har gjort min allra första soppa från grunden någonsin (linssoppa har jag ju för tusan gjort jätte många ggr min dumming!) och den blev riktigt lyckad. Innehöll bla köttfärs, lök, morötter och lite chilisås..

 

2010-10-25 | 19:46:45

Farligkorv :)

Hemmagjort mos och falukorv. Så enkelt, såå gott!


Kan hända att det blir en liten kladdkakebit till efterrätt oxå, för det är jag värd för idag har vi lämnat in vår uppsats!

2010-10-24 | 15:31:42

Höstrusk

Med tanke på min lilla hjärtklappningsincident igår kände jag att jag behövde ut och röra på mig.. Känner mig inte så fit just nu så det var befogat på många sätt. Jag byltade på mig och traskade en timma i regnet och blåsten i morse, gött var det! (Dock blev jag ganska blöt om fossingarn...)

 
2010-10-24 | 12:27:15

Så mycket bättre...

...när vi är tillsammans!
Igår hade jag och älsklingen en riktig Thomas&Emma-kväll. Vi myste loss med god mat, tända ljus, chips&dipp, godis och "Love actually". Mycket mys! Jag älskar honom så det gör ont i bröstet på mig.. Ja, ont gjorde det faktiskt bokstavligt talat i mitt bröst igår när vi hamnade i ett seriöst mysläge (...) jag fick värsta hjärtklappningen vilket inte var trevligt alls.. Läskigt med andra ord! Som tur var gick det ganska fort över...

 

2010-10-22 | 17:53:31

Från Lindex

Fick med mig den här fina koftan från stan idag. Lite längre modell och jätte mysig. Precis vad jag varit ute efter :)

2010-10-21 | 10:53:49

Den första snön!


Jösses, det är 20:e okt och det snöar! Lite väl tidigt kanske även om jag äälskar snö och en vit vinter... Kineserna som sitter i klassrummet rakt över gården såg iaf lyckliga ut. Såå himla glada och förundrade blev dom när dom insåg att det dalade ner små söta flingor från himlen. Det gjorde mig lite glad i hjärtat måste jag erkänna :)

*KRAM*
2010-10-19 | 20:44:14

Jag borde...

Spenderar så mycket tid, både mentalt och fysiskt, på skolan just nu att resten av livet liksom ligger i viloläge på veckorna.. Det är inte speciellt kul, just nu borde jag t.ex. tränat i någon form, men jag finner ingen motivation eller ork...
Jag har sagt det förr och jag säger det ingen, hade jag inte haft de underbara tjejerna som jag har att plugga med hade jag inte stått ut. Det blir mycket flumm och många gapskratt varje dag! Ni är helt enkelt bäst tjejer!
Ne men grovgörat är faktiskt gjort nu och på måndag ska vi äntligen lämna in uppsatsen och då kan vi pusta ut för den här gången :)

Jag välte ut min juice över halva skrivbordet och det rann ner och blev en stor pöl på golvet under. Sötasnälla Emma hjälpte mig att torka upp för jag blev lite svagmagad av lukten apelsinjuice/äckligt skolgolv. Tack!

 

Dom andra två godingarna jobbar på...
2010-10-17 | 19:33:17

En söndag som många andra...

Har varit en ganska lat dag, har inte gjort för många knop.. Helg är ju alltid helg, så såklart har det varit skönt!
I fredags hade jag och Johanna myskväll här hemma med hemmagjorda hamburgare, vin och kladdkaka. Igår skulle jag upp och jobba på Coop, första gången på minst ett halvår, eller förresten var mer än ett år sen jag jobbade ute i restaurangen, i våras diskade jag ju bara.. Men det gick bra, och var allt ganska kul :)

På fredagkväll kom godingarna Hilda och Ellen och bodde hos oss ända till i förmiddags idag. Vi har haft mysigt!!



Nu i kväll tog jag på mig min gosiga halsduk och tog en promenad genom stan´. Sköönt.

 
2010-10-14 | 19:39:24

Inte anträffbar!!

Jäkla tre!
Ni som försökt eller försöker nå mig på min telefon har kanske märkt att det inte är särskilt lätt.. Det beror nämligen på att jag inte har haft någon sändning på den i snart tre dagars tid!! När jag är i Trollhättan fungerar det dock...
Har ringt till tre och dom säger att det är tekniska problem med nätet över Lidköping/Skara och snart ska vara fixat, JA JO, det hoppas jag verkligen! Känner mig helt handikappad ju...
När jag ringde dom idag och frågade hur dem tänkte ersätta mig för att jag varit utan en fungerande telefon i tre dygn, lät killen som om han inte förstod alls vad jag menade?? Han verkade som om han hade riktigt alla knivar i lådan så jag orkade inte ens argumentera.. Får skicka ett argt mejl istället!
2010-10-13 | 07:46:54

Skolvecka

Är 100 procent fokuserad på skolan den här veckan skulle man kunna säga.. Men det ska väl märkas att man går sista året antar jag!?! Idag är jag nog hemma i hyfsad tid iaf (halv sex troligtvis..) och då blir det hockey med dom bästa i Skara.

Skönt är det iaf att ha en så underbar pojkvän, igår var jag hemma kvart i 8 och då möttes jag av en pojk med en massa rosor i famnen och supergod mat lagad. Tack älskling!!! <3 <3

NU: Off to school!!
2010-10-10 | 19:48:44

Fredag, lördag, söndag

Ännu helg är förbi och den har gått lika fort som vanligt...
Fredagskvällen spenderades i Skara tillsammans med favoriterna Therese och Anna, jo Claes och Lars och senare även Thomas var ju "med" oxå. Vi käkade tacogömma, myste till idol och möla i oss godis, chips och dipp. Mys! Lördagen började med en tur på stan, bara tittade, är inget jag akut behöver så då därför köper jag inget heller.. Framåt eftermiddagen blev jag bjuden på en god och mysig fika hos bästa Johanna.
 
Vid sju-tiden dök Elin och Lars upp, vi åt gott och tog en match i bowling. Några omgångar "femhundra" hann vi såklart oxå med :)
Idag har jag varit seeg, tog en lång sovmorgon och myste mest omkring här hemma tills T kom hem vid ett-tiden. Nu på eftermiddagen/kvällen har vi varit i Mariestad och kollas på hockey.. Nu blir det till att njuta av de sista timmarna på helgen med varm oboy och skogaholmslimpa för veckan lär bli fullspäckad.
Hoppas ni haft en bra helg!?!

Pusss
2010-10-08 | 10:40:27

En busschaufför, en busschaufför...

Häromdagen körde en riktigt gó gubbe min buss till skolan. Han såg för skön ut med sin gråa mustasch med lite snurr på slutet, var i 55-60 års åldern och såg lite så där pillimarisk ut liksom. Det härliga var att han lyssnade och små skrockade åt Morgonpasset i P3 och när Tove Styrkes låt "million pieces" spelades sjöng han med!! Ingen typisk låt som 60-åringar gillar trodde jag, Haha.. Jag kunde knappt (iinte) hålla mig för skratt där jag satt. Men på bra humör det blev jag :D

 
När jag fortf hade mitt hår...
2010-10-07 | 21:49:51

Promenad genom sta´n

I 2 timmar och 20 min gick jag och Johanna ikväll. Vi gick nya strandpromenaden längst bort i Tofta och tillbaka sen. Riktigt skönt väder och helt vindstilla var det. Mycket välbehövligt med en lång pratstund också såklart.

 
2010-10-07 | 08:08:29

Mitt hår!

Ni kanske lyckades lista ut att det är klippt mig jag har gjort. Tyvärr är jag inte speciellt nöjd :( När jag satt på bussen hem igår kände jag bara att jag ville få av håret, det var väldigt långt och dessutom rejält slitet. Tänkte att jag drar fram till stan och kollar om det finns någon som är ledig på dropin... Nu ska det av, kör bara Emma!

En ren impuls grej alltså.. och jag som aldrig gör sånt här på impuls!! Jag var ändå klar över hur jag ville ha det så jag stövlade in på salongen förklarade.. Det kändes helt ok när håret var blött men sen när hon blåste det såg det ganska ojämt och konstigt ut. På slingorna ifram där håret var slitet hade hon knappt klippt.. Gaah! Jag sa till att du får nog klippa lite mer där, jämna till lite här.. Mm vesst.. När hon sen fixat och stylat en del kändes det ändå ok och min kallsvett började lägga sig.. När jag kom hem och kikade såg jag ju att det är fan inte bra gjort asså!
Var inge annat att göra än att putsa lite själv med saxen.. blev väl kanske lite bättre, men ojämt det är det! Jäkla frisör.. Vet att jag borde gå tillbaka idag, men blä vad jobbigt! Går helst inte till henne igen.. Får se hur det känns efter skoldagen. Nu byter jag aldrig frisör igen!! Och ni, gå inte till den unga blonda tjejen på Hår-ateljen!!

 

Ja, mitt humör speglas ju bäst på bild 1 om ni inte förstått det!!
2010-10-06 | 17:59:12

Klassfest.

Igår var det ju klassfest som sagt. Riktigt kul hade vi! Först var det ordlek, frågesport och staffetter så att man blev helt svettig och sedan boxling på Buddys. Vårt lag vann bowlingen och fick extrapoäng får vår goá laganda, vi hejade och gjorde high five konstant så det var befogat! Tyvärr vann vi inte hela skiten, men det viktigaste är ju ändå att inte förlora och ha kul såklart :) Innan detta drog igång var jag, Tina och Christin på strandgatan och fikade.. 

 









Just nu sitter jag här med en liten klump i magen.. Jag gjorde en impulsgrej idag och jag kan inte avgöra hur det känns. Hehe.. Kanske visar sen, hinner inte nu. Dags för hockey i Skara.

2010-10-05 | 13:44:25

Vuxenpoäng

Jag har kommit på mig själv flera gånger att när jag åker hem från skolan och är sådär lagom trött och mosig i huvudet orkar jag bara inte lyssna på typ Rix Fm och Mix megapol på radion, bara en massa dravell och samma musik om och om igen...
Inte allt för sällan har jag istället fått på P1 eller P4 och till min egen stora förvåning faktiskt fortsatt att lyssna. Igår snacka dem t.ex. om valet till Riksdagens nya talman på P4 och på P1 om svenskan i undervisningen i Finland. Intressant! MÅNGA vuxenpoäng på detta, eller hur!? 

Nu sitter jag i skolan och väntar på kvällens stundande klassfest, kanske inte riktigt liiika många vuxenpoäng på det??! :P 


XOXO (att skriva detta är väl snarare minuspoäng, men man måste ju jämna ut det lite..)
2010-10-03 | 20:55:12

Kvällsmys med scones

Återigen fick jag en av mina cravings: gott bröd med gott pålägg och te!
Hade inget gött hemma, ingen jäst och orka inte handla, men såå sugen på nybakat. Det fick bli scones, inte dumt en mörk söndagskväll vill jag lova.
 

Nu är mannen i mitt liv min hemma igen så dags för mys..

2010-10-03 | 18:17:14

Fina sms piggar upp i mörkret.

När man känner sig lite ensam och nere är en kik på några fina sms i inkorgen alltid uppiggande.. Några min ser ut såhär:

"Du fixar allt vännen, så jag tror på dig!"

"Varför bor du inte här? :( Saknar dig. Vill sitta i solen och dricka vin med dig!"

"Längtar tills vi ses nästa vecka. Du är underbar."

"Är så glad att jag har en vän som du Emma"

"Vill bara säga att jag vet inte vad jag skulle göra utan dig. Älskar dig massor. Puss"


NI
är underbara och jag är så glad att jag har ER!!

KRAM!
2010-10-03 | 15:46:53

Mat

Idag har jag lagat en god couscous-sallad med lite allt möjligt i. Gjorde en liten kopiering av munken i Skaras goda, och min blev minst lika god! Med lax till blev det en perfekt matlåda till i morgon oxå...

 
2010-10-02 | 16:45:33

Hotellfrukost

I morse tyckte jag att vi behövde lyxa till det lite.. Sagt och gjort, fick bli en mysig och GOD lördagsfrukost på Edward hotell här i stan! Så många bättre sätt att börja lördagen på finns inte :)

 
2010-10-02 | 16:11:53

Emmas kväll!

Igår var det ju Emmas kväll, inte jag Emma då utan andra Emma :)
Jag och Christin kidnappade henne i min bil vid halv sex-tiden igårkväll, på med ögonbindeln och sen drog vi iväg på den hemliga resan. Emma såg så söt ut där hon satt i baksätet med min sjal runt huvudet.
Vi gjorde vårt bästa för att villa bort henne, körde lite omvägar och sa oss se grejer utanför å så.
Tur att Emma är Emma, jag själv hade nog blivit lite småirriterad på oss, haha! När vi kom fram till slutdestinationen ledde vi henne fram till Tina som väntade där (med vi lurade Emma att hon var en kille hon skulle heja på) och då fick hon ta av sig ögonbindeln till slut. Därefter blev mat på Väners kök & bar, följt av god dessert hemma hos Tina och David, idol och sist med inte minst bio. Tror Emma var nöjd med sin kväll...

 
 
2010-10-01 | 14:31:50

Fredag och första oktober

Då var det verkligen höst då, men det känns helt ok tycker jag... Man tänder en massa ljus och är inne och myser om dagarna, och snart är det jul ;) som jag älskar!
Idag har jag varit hemma och tvättat och pluggat. Ikväll blir en mysig och rolig kväll, jag och tjejerna ska nämligen ge Emma hennes 25-års present som var en hemlig dag med dreamteam. Kan ju inte avslöja vad vi ska göra nu innan, med risk för att Emma går in här och läser ;) Men i morgon lovar jag att uppdatera om vår kväll!