2010-03-30 | 14:10:41

Ofrivillig sovmorgon.


Jäkla skiiiiiiiiit tänkte jag när jag slog upp ögonen i morse och kikade på mobilen, 9.17 stod klockan på!!!! Hur fasen gick det till?!?!? Surade ett tag när jag insåg att jag inte skulle hinna till skolan, idag ville jag ju verkligen dit! Men men, det var ju ingen idé att förstöra dagen genom att vara tjurig så jag tog mig i kragen och gick ut på en promenad innan frukost. Det var ju underbart väder ute!! 
Nu är jag på rätt köl igen, har grejat lite här hemma och snart ska jag traska fram till stan för ett besök hos frissan :)

 


Fick precis ett trevligt samtal som noga ska övervägas!!! :) It´s a good day!!



2010-03-29 | 22:38:24

Välbehövligt söndagsmys.


Efter omständigheterna igår så var det ju ingen speciellt bra dag, men min älskling gjorde den iaf lite bättre. Han åkte iväg på kvällen och köpte en massa gott som vi lyxade till det med på kvällen, finglasen åkte fram oxå!




Nya ljusstakarna som inhandlades på Ikea har vi inte tänt än...Sparar det lite.

Dagen idag har bestått av lite skola (där jag var väldigt ineffektiv..), fikamys med Linda, 40 längder i bassängen och kebab och tv med T och Cali.
Imorgon börjar vi en ny kurs, arbetsrätt, vilket ska bli skoj! Dessvärre har ju jag varit så clever å bokat klipptid så passande att jag bara kommer hinna vara med till lunch...


2010-03-28 | 13:20:40

Alize <3








Alize 27/1 1997-28/3 2010. Sov sött min älskade voffe :´(


2010-03-27 | 18:45:00

Klassfest, tjejkväll och Ikea.


Har varit ett par riktigt roliga dagar det senaste, fyllda med en massa skoj. Jag börjar väl från början helt enkelt, torsdagen började med litteratur seminarium i skolan fram till 12, sen hade vi mysigt våffelbak hemma hos Emma innan dagens händelse: klassfesten!

 


Mina grymma lagkamrater, vi vann!!!


Mat på New place

Vi har som tradition i vår klass att när vi har klassfester så ska dem innefatta någon typ utav tävling. Det är oxå så att dem som förlorar är dem som ordnar nästa fest... Denna gången började med att vi blev indelade i lag, fick binda ihop oss med snören och ta på oss fina hattar, sen fick vi alla olika uppdrag. Var lite som "amazing race" om ni sett det... Vi såg nog ganska roliga ut när vi kutade runt allt vi hade på stan :) "Racet" avslurades i skolans lilla gympasal där det blev frågesporter och en liten avslutningsstafett. Vi var grymma i slutet och vi vann!! Efter alla tävlingar avslutades denna grymt roliga eftermiddag med god grekisk mat på New place. Tack hela klassen och spec till tjejerna som fixade allt så bra!







Igår var en efterlängtad dag, fick nämligen träffa lilla Tereze igen eftersom hon är hemma ett litet tag från USA. Efter en fördrink hemma hos Claes åt vi god mat på nyöppnade Mangos i Skara. En mkt trevlig kväll!

Idag blåse jag och älsklingen ner till Ikea och inhandlade lite smått å gott som vi behövde, bla. nya tallrikar, glas, ljus, skärbräda m.m. Självklart åt vi köttbullar oxå!

 

2010-03-24 | 20:17:29

Färgchock!


Var en snabb runda på stan idag och besökte då såklart min favorit H&M. Var lite på kik efter en klänning att ha på mig på påsk... Jajjemen, visst kom jag ut med en klänning! En riktigt färgglad en, gillar den massor, men den är kanske egentligen inte riktigt jag... Jag plockade ju med den från galjen så kanske är den det ändå?!

Kommentera gärna och säg vad ni tycker, ärligt!! 

   

(Ni får ursäkta min snygga grå strumpa på sista bilden...) 


 
2010-03-22 | 18:01:52

Helgen.


Har tillbringat helgen tillsammans  med världens allra bästa hund Alize eftersom pappa och Carina var i Sälen över helgen. Hämtade hit henne i fredags och så hade jag o T fredagsmys tillsammans med henne. Var min jobbhelg denna helgen så vi begav oss till Skara på förmiddagen för att installera oss i pappas hus. Jag åkte och jobbade några timmar, åkte hem till tapper med T och kollade klart på Brynäs-Djurgårdenmatchen, hem och tog hand om hästarna och sedan kom Lars och Elin och joinade oss med pizza :D
Söndagen bestod kort och gott av jobb och omhändertagande av djur. Idag kände jag mig utvilad från helgen och började dagen med en promenad, sen har jag ägnat mig åt min trevliga hemtenta resten utav dagen... Är faktiskt nästan färdig nu, bara finputset kvar vilket känns otroligt skönt!






2010-03-18 | 20:17:42

Kvällsmys i min ensamhet.


Medan älsklingen är hos Martin o kikar på hockey så sitter jag här, kikar på "Sveriges värsta bilförare" (jösses). Har precis ätit en god kvällsmat bestående av mitt hembakade bröd med salami och brieost plus en mugg varm oboy. Satt fint det ska ni veta :)



Hade förresten velat komma ihåg att ta ett kort på T innan han åkte, han var så söt i sin Brynäsmundering så ;) Hoppas dom vinner nu så att han kommer hem med ett glatt humör!



2010-03-16 | 21:11:08

2010-03-16


Skolan har varit prio 1 idag. Var ganska segt att gå upp vid sju i morse eftersom jag hade svårt att somna igår kväll... Iaf, dagen var bra och vi fick faktiskt mkt gjort trots mkt flumm ;)
Igår fyllde lilla Christin år så vi firade det med en gó fika på Mejeriet:


Godingarna!

Jag åt en väldigt kladdig kladdkaka, mums!




2010-03-15 | 19:50:39

Utelåst.


Mmm vad skönt det är att ha fötterna i ett varmt fotbad. Det behövde mina fötter efter helgen och den här dagen... Vid halv två tiden gav jag mig fram till stan för att sätta in mina och T´s sparpengar, när jag kom fram till banken och kände efter i väskan kom jag fram till att jag glömt nycklarna. Mobilen låg visst oxå kvar hemma. Illa. Jaja, ca 2 timmar skulle jag väl kunna slå ihjäl på stan innan Thomas kommer hem tänkte jag och traskade runt lite på Gina och H&M efter bankbesöket. Tro det eller ej, jag tyckte faktiskt att det var ganska trist (!) att gå i affärer idag... Kan ju bero på att jag var runt i dem både i fredags och lördags? hehe.

När kl. hade hunnit bli ca kvart i tre, 1,5 timme kvar alltså började jag traska bort mot ÖoB och hemcompaniet. Kikade lite där, gick förbi Lidl och köpte lite grönsaker och sedan gick jag hem i sakta mak. Hade ju ingen klocka heller och utan det har jag noll tidsuppfattning... Ville ju inte riskera att vara hemma innan T och behöva sitta i trappen och vänta så jag skyndade mig som sagt inte jätte mkt.. När var jag hemma då? Jo, kvart i fem, jag trodde kl skulle vara ca kvart i fyra :)

Vi tog ännu en skön promenad i solen sen, älsklingen och jag så idag har jag banne mig fått massa frisk luft och ganska mkt motion på köpet! Bokrecension nr 2 är färdigskriven och framsidan till hemtentan gjort ;) Har varit en bra dag helt enkelt.


2010-03-14 | 20:56:09

Mina fötter värker!


Lördagen var himla trevlig, ni vet ju hur den började och den slutade oxå bra :) Var hos Linda och firade hennes födelsedag, drack gott och sen blev det en tur på Harrys... Blev en hel del dans såklart och jag träffade lite roligt folk.
Kl. 9 i morse ringde telefonen, Therese på jobbet hade gått å blivit magsjuk... Jag lovade att komma så fort jag kunde, å halv elva var jag på plats. Nu är jag ganska mör kan jag säga, har placerat mig i soffan och lär inte röra mig många fler mm ikväll...

Hade velat visa er några kort från igår, men lilla Emma knäppte inte ett enda faktiskt. Kameran låg snällt kvar i lilla väskan hela kvällen.





 
2010-03-13 | 13:48:49

Härliga lördag!

Jag fullkomligt äälskar lediga lördagar! Jag och T brukar alltid sova tills vi vaknar, gå upp och göra en hääärlig frukost och sen oftast gå fram på stan en sväng (det är faktiskt tradition när man är lidköpingsbo). Idag var inget undantag och dagens frukost såg ut såhär:

     

Nybakat bröd (som var jätte smidigt att göra, satte degen igår kväll..), färskpressad apelsinjuice, yoghurt och gott pålägg.

På stan inhandlades lite god dricka inför kvällen hos Linda och så blev det en vända inne på H&M...
Nu ska jag nog lägga mig o vila lite med skidorna i bakgrunden. Såhär ska en lördag se ut!


2010-03-12 | 18:47:01

Inte så smart alla gånger...



Har haft lite fikabesök här idag och till det tänkte jag att jag bakar en smarrig kladdkaka. Hajjemen. I receptet stod att man skulle vispa rumstempererat smör med socker poröst och det lät ju lite jobbigt?!? Men det är väl bara att börja vispa tänkte jag och plockade fram en vanlig visp och började vispa i geggan...Puh, jobbigt!
-Älskling jag kommer ju bryta av vispen för att få detta poröst ropar jag och Thomas kommer in i köket och börjar asgarva!! -Du måste ju använda elvispen om du ska lyckas få det där poröst gumman!!! Oooops, tänkte inte på det.. Hahaa. Ja jag säger då det, ibland lever man verkligen upp till sin hårfärg... ;)



2010-03-10 | 19:58:48

Fruktkorg.


Har länge saknat en fin frukotskål/korg i mitt kök och därför har det inte blivit att vi har köpt hem så mycket frukt (skyller iaf på det). När jag fyllde år iår kände jag att det var dags att passa på att önska sig den där korgen... Linda kom med en fin en fylld med goda frukter och sedan dess är den alltid välfylld här hemma hos oss :) Äter iaf en frukt om dagen numera, bra bra å tack Linda!




2010-03-10 | 14:44:48

Put on your bowling shoes!


Igår var en riktigt bra tisdag som började med litteraturseminarie i den kanske inte roligaste kursen ledarskap, men det gick faktiskt galant och jag gick där ifrån nöjd och glad med lite nya kunskaper :)

Hoppade på en buss ut till Överby efter lunch och mötte upp Lala för en trevlig dag med fika, prat och lite kik i affärerna. Hittade en underbar skinnjacka på Carlings som det verkligen stod Emma på, den var sådär lagom enkel, men ändå lite "rockcool". Men behövs den? Sugen fortf på den karamellen...

Vid halv fem begav jag mig in till Thn igen för ännu en fika för dagen på slusscafét med Emma, Tina, Christin och Lisa. Gott, billigt och mkt trevligt såklart :)
Kl 18 var det dags för dagens höjdpunkt -Bowling på Buddys! Var en riktigt lyckad kväll och jag, Emma och Tina gick t.o.m till final!! Hahaa! Inte var det på grund av höga poäng, men vad kunde det då varit?? :P Kvart i elva kom min underbara pojke och hämtade hem mig, tack älskling! <3 Å tack Alexandra, Maria och Sofia för att ni ordnat en sån rolig kväll!

Idag känner jag mig faktiskt lite sliten och slö :O Men jag har iaf tagit mig igenom en hel bok och nu borde jag ta tag i städningen här hemma...


Jag & Lisa på finsittning i höstas


2010-03-08 | 16:13:27

Inte alltid som man vill...


Saker har väl gått för lätt förut kanske... Var tydligen dags för lite motgång, men det är väl bara att bita ihop. Vet ju att det löser sig, men känns just nu inte kul alls.


2010-03-07 | 18:54:50

A long walk home...


Jösse Amalia vad halt det kan vara då!! Det tog ca 20 min längre än vanligt för mig att gå hem från resecentrum idag och nämnde jag att det var halt??! Höll på att ramla ca femhundasjuttioelva ggr, men som tur var hade jag två stadiga kassar i varje hand som jag tror var min räddning... Hujedamig, ge mig tö!!
Har jobbat från 9-17 idag och min hjärna är nu riktigt mosig, var ganska rörigt med mig i kassan eftersom det var första ggn på allt för länge, haha. Ikväll ska jag unna mig en riktig slappkväll ;)

Nåja, mer klagomål blir det inte här för på det stora taget har helgen varit mer än bra. Fredagen slutade med att jag åkte till Skara och umgicks med dom finaste <3 Åt god mat på Enjoy och sedan blev det bowling.
Att det kunde vara så kul att vara femte hjulet ;) Igår var det jobb på dagen och sedan kom Therese & Claes hit och åt gott, kollade andra chansen och en skräckis...

Ne nu ska jag ta mig en lång dusch och mysa ner mig i soffan tror jag...



2010-03-05 | 12:28:34

Underbara sol!


Har börjat fredagsfirandet med en skön promenad i solen idag, oj vad den värmde skönt! När jag ändå var i krokarna traskade jag in på Kappahl och fyndade ett riktigt snyggt armband :)

   


Hittade även världens finaste pyjamas bestående av supersöta små shorts och ett linne. Det sög verkligen i shoppingtarmen då kan jag säga... Men 300 spänn för lite tyg att sova i? Det tog emot så tyvärr blev den inte min... Nu iaf ;)

Ikväll får vi se lite vad som händer, har lite olika bud nämligen... I morgon blir det jobb på dagen och mys med vänner och melodifestivalen på kvällen.
Vad gör ni i helgen??

Puss/Emms



2010-03-04 | 16:15:12

Mumsigt mellanmål :)


När jag var ute och traskade en sväng i det kalla, men fina vädret fick jag ett sånt himla sug efter en god fika när jag kom hem... Jag röstade för att slänga ihop en kladdkaka, men det blev nedlagt fort. Vi har bestämt oss för att bara äta godsaker en gång i veckan, iaf när vi har ett val :P Å det blir till att spara sig till lördag...
Var ju som sagt himla sugen på något ändå så det fick bli en nyttig och god smoothie innehållandes hallon, blåbär, banan, färskpressad apelsinjuice, lite havregryn och en liten flis vaniljglass :)






 
2010-03-02 | 21:07:59

Fam Magnusson goes veggo!


Idag har jag och min kärlek ätit något så ovanligt som en hel måltid bara vegetariskt! Riktigt gott var det och till och med T tyckte det var helt ok :)
Jag har tänkt typ hela mitt vuxna liv att man faktiskt inte måste ha kött till varje måltid, men kött är ju gött, så oftast blir det ju så ändå. Ska ju inte heller förneka att kära Tina har påverkat mig mycket inför dagens matval (Thomas hälsar till dig och tackar så mkt) hehe.


Dagens middag: Majssnitzel med ungsrostad potatis och moröttet, sallad och en good kall sås :)

Dagens snacks: Päronklyftor med mandlar. Mums.